WinBooks

WinBooks UBL-importeren

Hoe e-fff-facturen vanuit MyBREEX verwerken in WinBooks?

Een veelgestelde vraag aan MyBREEX Customer Support is hoe documenten (verkoopfacturen, aankoopfacturen, documenten) verzonden worden naar het WinBooks-dossier van een boekhouder of accountant.

WinBooks Virtual Invoice is al aan de nieuwe standaard aangepast. De elektronische factuur wordt geïntegreerd in dezelfde stroom die Virtual Invoice beheert, natuurlijk met 100% herkenning. Zo verwerkt u al uw papieren én elektronische facturen op dezelfde manier. WinBooks herkent automatisch de e-fff elektronische facturen opgesteld in UBL-formaat. WinBooks stelt u in staat om de elektronische documenten, die u van MyBREEX ontvangt via BillSync, automatisch op te nemen en te verwerken.

Ondernemers die hun facturen in MyBREEX centraliseren, kunnen hun e-facturen delen met hun boekhouder via het tabblad 'Boekhouder' als hun boekhouder nog niet verbonden is.

Boekhouders en accountants kunnen de facturen uit MyBREEX downloaden en ontvangen via e-mail via hun gratis admin-account. Kantoren die voor optimale automatisatie gaan dienen een aanvraag in om met BillSync te starten en een opleiding te ontvangen. MyBREEX zorgt er dan voor dat de e-facturen via BillSync automatisch op de WinBooks-servers gepusht worden. Deze kunt u als boekingsvoorstellen importeren en controleren in WinBooks Virtual Invoice. Bijna alle kantoren die WinBooks gebruiken, kiezen voor de integratie met BillSync.

Hoe een UBL-/e-fff-factuur in Virtual Invoice uploaden?

Het UBL-/e-fff-XML-bestand bestaat uit een serie van karakters die de informatie van de factuur bevat.

Klik op de knop 'Uploaden' van Virtual Invoice.

Selecteer de pdf en het XML-bestand van uw elektronische factuur, glijd ('Drag and drop') deze 2 documenten in het uploadscherm van Virtual Invoice en klik vervolgens op de knop 'Upload'.

'Drag and drop' werkt niet met Safari en Internet Explorer. In deze browsers dient u op 'Add files' te klikken om uw documenten te selecteren en vervolgens op de knop 'Upload' te drukken om ze te uploaden.

Het document wordt automatisch door Virtual Invoice gedecodeerd. U dient enkel nog de informatie na te kijken, het in WinBooks te gebruiken dagboek te kiezen en de factuur in te boeken door op 'Inboeken' te drukken.

Proficiat, uw dossier is nu actief gekoppeld met WinBooks. Indien u nog vragen of opmerkingen hebt, aarzel dan niet om gebruik te maken van de 'Stel een vraag/meld een probleem'-knop rechts onderaan in MyBREEX.