PEPPOL

Wat is PEPPOL?

U hebt de term PEPPOL misschien al eens voorbij horen komen, maar wat betekent het nu precies?

PEPPOL is de afkorting voor "Pan-European Public Procurement On-Line" en is de meest veilige, snelste en efficiƫntste manier van facturatie in Europa (maar ook daarbuiten).

PEPPOL is mede door Europese financiering tot stand gekomen en wordt steeds breder door overheden en bedrijven in Europa (maar ook daarbuiten) gebruikt om op een veilige manier documenten uit te wisselen. In Belgiƫ wordt PEPPOL vertegenwoordigd door Agoria en de federale en Vlaamse overheid.

De kracht van PEPPOL zit in de hoge kwaliteit van berichten die bedrijven en overheidsinstellingen onderling in realtime kunnen uitwisselen. Zo kunnen facturen die via PEPPOL worden uitgewisseld in veel gevallen automatisch worden ingeboekt in de administratie.

Tip! Verbind uw ERP systeem en automatiseer uw boekhoudproces dankzij onze PEPPOL API.

MyBREEX detecteert automatisch of een klant op PEPPOL actief is.

Stel dat een leverancier een ander systeem gebruikt dat verbonden is met PEPPOL en dit NIET automatisch detecteert, kunt u hem onderstaande nummers bezorgen. Iedere ondernemer die bij MyBREEX op PEPPOL geregistreerd is, heeft 2 PEPPOL referenties:

9956:[BTWNUMMER]
 9925:[ONDERNEMINGSNUMMER]

Wat zijn de voordelen van PEPPOL?

1. Facturen worden niet langer via e-mail verzonden (spam, foutieve e-mailadressen,...).
2. De kans op fraude is miniem aangezien het bestand over een beveiligd netwerk wordt verzonden.
3. Ondernemers krijgen een mail van het platform wanneer ze een e-factuur via PEPPOL hebben ontvangen in hun snelle invoer.
4. Facturen komen 100% correct in snelle invoer (inclusief gedetailleerde orderlijnen) met bevestigingen.
5. Ondernemers die een factuur sturen naar andere PEPPOL ondernemers, sturen de factuur onmiddellijk en 100% correct naar de snelle invoer met bevestigingen. (Geen OCR vereist).
 6. Leveranciers die aangesloten zijn op het PEPPOL netwerk (al dan niet via MyBREEX) sturen veilig en zonder vertraging hun e-facturen naar u. Deze komen 100% correct in uw snelle invoer met bevestigingen.

Facturen uitwisselen met PEPPOL in MyBREEX

Gemakkelijk. Krachtig. Betaalbaar.
Het uitwisselen van facturen gebeurt door middel van zogenaamde 'Access Points' die beveiligde berichten naar elkaar sturen (MyBREEX heeft een eigen Access Point). Zo wisselen Access Points (AP) dus ook facturen uit tussen zogenaamde leden in het PEPPOL netwerk. Ieder aangesloten bedrijf is in staat om facturen te versturen en te ontvangen. Versturen kan gratis via Breex, ontvangen is automatisch beschikbaar voor gevalideerde, betalende klanten.

Alle organisaties die deelnemen in PEPPOL komen in het PEPPOL adresboek te staan. Als u een aanmelding voor PEPPOL doet via MyBREEX komt u automatisch in het PEPPOL adresboek te staan. Daarmee kan iedereen die ook op PEPPOL is aangesloten u facturen sturen die rechtstreeks in uw MyBREEX administratie komen te staan.

Versturen en Statusberichten

Net voor u een factuur aan uw klant wenst te bezorgen, zult u merken dat de bestaande opties ('print', 'brief', 'aangetekend', 'e-mail') verborgen zijn onder 'opties' en dat de knop 'versturen' zichtbaar is.

Als u op deze knop klikt, is de factuur binnen enkele seconden beschikbaar ter goedkeuring in de administratie van uw klant. Statusberichten worden weergegeven in het berichtenkader 'betalingen'.

Ontvangen

E-facturen, die u ontvangt via het PEPPOL network, worden automatisch ter verwerking aangeboden in uw gekende snelle invoer.