Illico Soft - Attilisima

Import elektronische facturen in e-fff-formaat (UBL)

ATIL en haar opvolger Illico Soft hebben al 40 jaar ervaring in software voor accountants en kmo's.

Een veelgestelde vraag aan MyBREEX Customer Support is hoe documenten (verkoopfacturen, aankoopfacturen, documenten) verzonden worden naar het Illico Soft-dossier van een boekhouder of accountant.

Illico Soft stelt u in staat om de elektronische documenten, die u van MyBREEX ontvangt via BillSync, automatisch op te nemen en te verwerken.

Stap 1: algemene parameters

Eerst moet de map worden opgegeven waar de e-fff-bestanden zich bevinden. Dit gebeurt via de algemene parameters bij tabblad ‘Algemeen 2’.

De aangeleverde bestanden bevinden zich in onderstaande map. (Zie beeld.)

Hier gaat het om XML-bestanden waarbij er een ingekapselde binaire overeenkomstige pdf aanwezig is. Het programma zal deze omvormen en opslaan als pdf in dezelfde map waar de XML staat.

Stap 2: ingave aankoop/verkoop dagboek

Bij de ingave van het verkoopdagboek maken we gebruik van de knop 'OCR' en we krijgen volgend beeld.

We klikken op de knop 'E-FFF' en de klaargeplaatste facturen worden opgezocht en geïmporteerd. Na de import kunnen we de facturen één voor één boeken. Dit gebeurt als volgt: we selecteren de gewenste factuur in het overzicht en klikken op 'KIEZEN'. De leverancier en de bedragen worden uit het e-fff-bestand gehaald en de factuur staat klaar om goed te keuren. Zie beeld hieronder.

Druk op 'OK' en de factuur is ingeboekt.