Expert/M (Kluwer)

Expert/M steunt e-invoicing met e-fff UBL

Een veelgestelde vraag aan MyBREEX Customer Support is hoe documenten (verkoopfacturen, aankoopfacturen, documenten) verzonden worden naar het Expert/M (Kluwer)-dossier van een boekhouder of accountant.

Expert/M (Kluwer) stelt u in staat om de elektronische documenten, die u van MyBREEX ontvangt via BillSync, automatisch op te nemen en te verwerken.

Werkwijze om elektronische documenten te verwerken in Expert/M (Kluwer)

1. Universal Business Language (UBL) activeren

Na het opstarten van Expert/M Plus moet u eerst de UBL-configuratie opstarten vooraleer u gebruikmaakt van UBL Import. Dit doet u via 'Configuratie > Configuratie Kluwer Exchange > Configuratie UBL Import'. Dit is enkel nodig de eerste maal dat u de Import UBL opstart.

Controleer zeker dat u 'Negatieve creditnota’s positief' actief hebt staan! Een ander voordeel van de UBL Import is de creatie van koppelingen. U kunt de koppelingen raadplegen per klant, leverancier en artikel. Bovendien kunt u ze verwijderen, maar niet wijzigen.

2. Inkomende facturen die u elektronisch van MyBREEX ontvangt, worden bewaard in een vaste map per dossier.
3. Configureer 'Beheer gekoppelde documenten'.

4. Ingave 'Beheer gekoppelde documenten'.

We raden de volgende structuur aan:
- Aankopen: [Map naar keuze]/[Map met btw-nummer en naam]/[Aankoop]
- Verkopen: [Map naar keuze]/[Map met btw-nummer en naam]/[Verkoop]

We raden deze structuur aan, omdat BillSync de e-facturen als UBL-bestanden automatisch zal klaarzetten in de betreffende mappen.

5. Verwerken van documenten. Van zodra het scherm 'Ingave aankopen of verkopen' geopend wordt en er UBL-bestanden klaarstaan in de gekoppelde folders, dan zal het volgende icoontje oplichten:

Wanneer u op dat icoontje klikt, toont Expert/M de UBL-bestanden in de ingestelde mappen. Bij dubbelklikken op een UBL-bestand zal het bestand ingelezen en klaargezet worden om gecontroleerd te worden.

Als de klant nog niet bestaat, moet deze eerst aangemaakt worden. Nadat de klant aangemaakt is, moet er nogmaals gedubbelklikt worden op het UBL-bestand.

Werkwijze om klanten & leveranciers te exporteren uit Expert/M (Kluwer)

1. Klik op 'Ingave > Basisgegevens > Leveranciers > selecteer alles > rechtermuisknop > Gegevens exporteren > Microsoft Excel Werkblad'.
2. Navigeer in MyBREEX naar 'Leveranciers > exporteer de leveranciers > vervolledig in Excel de lijst met leveranciers op basis van de export > Importeer de Leveranciers'.

Weet dat de MyBREEX support u graag helpt bij de opstart.