B-Wise

Inlezen UBL-facturen

Voorbereiding

Om UBL-facturen in te lezen dient u eerst de locatie in te stellen waar de bestanden opgeslagen zijn. Deze locaties kunnen per dossier apart ingesteld worden voor verkoop- en aankoopfacturen.

Inlezen verkopen

Via het menu 'Dagboeken > Ingave > Inlezen UBL Verkopen' opent u het scherm om verkoopfacturen in te lezen. Rechts op het scherm kunt u de lijst raadplegen van de gevonden UBL-bestanden. Deze lijst bevat de bestanden die opgeslagen zijn op de locatie die ingesteld is in de firmaparameters.

Selecteer het gewenste bestand en klik op ‘Inlezen UBL’.

(1) De gegevens worden opgehaald uit het bestand en ingevuld op de fiche. Indien de klant nog niet bestaat, zal er voorgesteld worden om deze aan te maken op basis van de gegevens in het UBL-bestand.
(2) De rekening waarop de bedragen tegengeboekt moeten worden, wordt voorgesteld op basis van de standaardrekening van de klant. Als deze niet ingevuld is, moet u deze zelf invullen.
(3) Na controle van de gegevens slaat u de factuur op en kunt u de volgende factuur inlezen.

Inlezen aankopen

Via het menu 'Dagboeken > Ingave > Inlezen UBL Aankopen' opent u het scherm om aankoopfacturen in te lezen. Rechts op het scherm kunt u de lijst raadplegen van de gevonden UBL-bestanden. Deze lijst bevat de bestanden die opgeslagen zijn op de locatie die ingesteld is in de firmaparameters. Selecteer het gewenste bestand en klik op ‘Inlezen UBL’.

(1) De gegevens worden opgehaald uit het bestand en ingevuld op de fiche. Indien de leverancier nog niet bestaat, zal er voorgesteld worden om deze aan te maken op basis van de gegevens in het UBL-bestand.
(2) Vervolgens selecteert u in welk vak het totale exclusieve bedrag ingevuld moet worden.
(3) De rekening waarop de bedragen tegengeboekt moeten worden, wordt voorgesteld op basis van de standaardrekening van de leverancier. Als deze niet ingevuld is, moet u deze zelf invullen.
(4) Na controle van de gegevens slaat u de factuur op en kunt u de volgende factuur inlezen.