BOB50 (sage)

BOB50 (sage) steunt e-invoicing met e-fff UBL (Universal Business Language)

Een veelgestelde vraag aan MyBREEX Customer Support is hoe documenten (verkoopfacturen, aankoopfacturen, documenten) verzonden worden naar het BOB50 (sage)-dossier van een boekhouder of accountant. BOB50 (sage) stelt u in staat om de elektronische documenten - die u van MyBREEX ontvangt via BillSync - automatisch op te nemen en te verwerken.

Opgelet: voor het importeren van UBL in BOB moet de module BOB-demat geactiveerd worden!

Hoe automatisch inboeken via UBL (Universal Business Language)?

UBL (e-fff)-e-facturen van MyBREEX voldoen aan een internationaal gestandaardiseerd bestandsformaat dat alle documentgegevens op een gestructureerde en gecodeerde manier bevat. Dit formaat laat een 100% correcte gegevensherkenning en boekhoudkundige verwerking toe, aangezien de gegevens en hun beschrijving (totaalbedrag, btw-bedrag enz.) in tekstformaat opgeslagen zijn. Dit bestandsformaat is echter niet eenvoudig visueel te raadplegen, maar dankzij de MyBREEX UBLViewer (gratis te downloaden) is dit wel mogelijk. Manuele tekstverwerking van de documenten is niet meer van deze tijd. Er is wel nood aan kwaliteitscontrole door een dossierbeheerder.

Tip: bepaalde formaten genieten de voorkeur, aangezien zij zowel de gegevens van het document als hun beschrijving bevatten. Hierdoor kan Sage BOB 50 eenduidig bepalen wat het btw-bedrag, het totale bedrag enz. is. UBL geniet de voorkeur.

E-fff is een uitbreiding van het eerder vernoemde UBL met specifieke toevoegingen voor de Belgische (boekhoudkundige) wetgeving, zoals onder andere de OGM of de btw-opsplitsing. Dit bestandsformaat wordt aangeraden voor alle Belgische documenten.

Hoe kan een samenvatting van een ontvangen factuur of creditnota weergegeven worden in BOB-demat?

Voor facturen of creditnota’s die in het formaat e-fff of PDF+ ontvangen werden, bestaat de mogelijkheid om een snel overzicht van de inhoud ervan te tonen.

Dit gebeurt als volgt:

1. Open BOB-demat.
2. Selecteer de gewenste elektronische factuur.
3. Klik op 'Toon inhoud'.

Na deze stappen wordt het scherm 'Overzicht inhoud elektr. doc.' geopend, waarin de samengevatte informatie uit de elektronische factuur of creditnota zichtbaar is.

Hieronder de link naar het help center en de procedure import MyBREEX e-fff (UBL) in BOB.

https://sagebob50.online-help.sage.fr/nl/staticpost/formats-de-fichiers-pour-lafacturation-electronique/?highlight=elektronische+facturen
https://sagebob50.online-help.sage.fr/nl/staticpost/affichage-du-resume-dune-factureelectronique/?highlight=elektronische+facturen

Weet dat MyBREEX u graag helpt bij de opstart.