Verschillende types QR-codes in MyBREEX
Welke types zijn er en hoe worden ze gebruikt in MyBREEX?
De QR-code, ofwel Quick Response-code, bestaat al meer dan 10 jaar. Ze heeft de vorm van een vierkant zwart-wit pictogram dat lijkt op een streepjescode. Hij bevat informatie in de vorm van tekst of kan de consument, via een link, doorverwijzen naar een website of een pagina met inhoud (foto's, muziek, video).
Steeds meer reclame is uitgerust met dit soort codes. Bovendien hebben sommige openbare plaatsen in grote steden (zoals in Brussel) QR-codes om een nieuw soort informatie te geven aan de burgers.
Welke verschillende types worden gebruikt in MyBREEX?
1. EPC: de richtlijnen van de European Payments Council Quick Response Code definiëren de inhoud van een QR-code die kan worden gebruikt om SEPA-overboeking (SCT) te initiëren. Momenteel ondersteunen enkel KBC en Belfius deze QR-code. MyBREEX genereert deze QR-code als u in het menu 'Uitgaven' één of meerdere facturen selecteert en daarna op 'Betalen' en 'QR icon' klikt. MyBREEX toont dan een EPC-QR-code op het scherm. Deze kunt u scannen met uw Belfius- of KBC-app. Zo kunt u de factuur betalen.
2. Payconiq: deze QR-code bevat een link naar Payconiq. Gebruikers die de Payconiq-integratie activeren merken een QR op hun nieuwe facturen. Deze QR-code kan worden gebruikt door zo goed als alle mobielebankapplicaties.
3. Mollie: deze QR-code bevat een link naar Mollie. Gebruikers die de Mollie-integratie activeren merken een QR op hun nieuwe facturen. Deze QR kan worden gescand met een QR-app en zal de gebruiker op zijn gsm doorverwijzen naar een online betaalpagina. Deze QR kan niet worden gescand met een bank-app.
Later komt er nog een vierde type bij dat gebruikers in staat zal stellen om MultiFactor Authentiction te gebruiken via Microsoft Authenticator of Google Authenticator en dat zo de beveiliging van de gebruikers naar een hoger niveau zal tillen.