Digitaal kasboek

Vul uw kasboek snel en digitaal in! 

Om deze feature te activeren gaat u naar 'Instellingen > Algemeen'. Klik onderaan op 'Toon geavanceerd'. Ga dan naar het blokje met als titel 'Beta, deze functionaliteit kan nog wijzigen'. Vink vervolgens 'Kasboek' aan. Klik daarna onderaan de pagina op 'Opslaan'.

Van zodra u deze instelling hebt geactiveerd, zult u in het menu onder 'Uitgaven' een nieuw item 'Kasboek' terugvinden. In het submenu 'Huidig kasboek' kunt u starten met het invullen van het kasboek.

Invoeren in het kasboek 

Om het kasboek in te vullen vervolledigt u het bedrag, positief of negatief, in het tekstveld onder het desbetreffende btw-percentage. Dan klikt u op 'Toevoegen'.

Tip: u kunt via de Tab-toets op uw toetsenbord snel verspringen tussen de invulvelden. Toevoegen kan ook gewoon door op de Enter-toets te drukken. Na het invoeren van een bedrag blijft uw cursor actief in dat invulveld. Op die manier kunt u snel bedragen van hetzelfde btw-percentage na elkaar invullen. 

Als u een hoger bedrag invult dan € 250, dan is het verplicht om het opmerkingsveld in te vullen. 

Tip: als u bovenstaande melding te zien krijgt, zal uw cursor automatisch in het veld 'Opmerking' staan. U kunt dus onmiddellijk doorgaan met ingeven en opnieuw toevoegen door op 'Enter' te drukken. Na het invoeren komt uw cursor ook nu weer terecht in het invulveld van het bijhorende btw-percentage.

Na het invoeren van een bedrag ziet u dit onmiddellijk verschijnen in het onderstaande overzicht. U kunt er ook voor kiezen om ingaven te doen op een andere datum. Standaard zal het datumveld ingevuld staan op de dag van vandaag, maar dit kunt u wijzigen. Door de extra velden rechts bovenaan hebt u steeds een goed overzicht van uw openstaande kasboek. 

Wijzigen

Na het invoeren van verschillende bedragen kunt u deze nog steeds wijzigen of wissen. Dit doet u door in het overzicht op het potloodje in de laatste kolom te klikken. Hierdoor opent zich een nieuw venster waar u de ingegeven data kunt wijzigen of waar u ervoor kunt kiezen om de ingave te wissen.

Afsluiten van het kasboek 

Als het kasboek voor uw huidige periode afgesloten mag worden, dan kan dit door rechts bovenaan op de knop 'Kasboek afsluiten' te klikken. Van zodra u dit doet, wordt er een factuur aangemaakt voor de klant 'Kasboek'. Deze klant wordt automatisch aangemaakt in uw profiel.

Proficiat! Deze inkomsten worden samen met de andere facturen verzonden naar uw boekhouder!