Bank van Breda betaalbestanden uploaden

Uittreksels, coda en betaalbestanden

Stel uw vraag aan Helpdesk Customer Care. Onze medewerkers staan voor u klaar, elke werkdag van 8 u 30 tot 17 u via een bericht, op 03 217 53 88 of via helpdesk@bankvanbreda.be.

Hoe laad ik betaalbestanden op?

Kies rechts voor 'Betalingsopdracht'. U krijgt dan in de linkerkolom de mogelijkheid om uw betalingsopdrachten te importeren. Hiervoor moeten ze voldoen aan de volgende voorwaarden:

• Enkel overschrijvingen naar IBAN-nummers, in EUR, zijn toegelaten.
• Maak het betaalbestand in .xml vooraf aan in uw boekhoudpakket.
• 500 verrichtingen per betaalbestand is het maximaal toegelaten aantal.

Hoe kan ik coda downloaden?

1. Kies in de bovenbalk 'Rekeningen'.
2. Selecteer de betrokken rekening.
3. Bepaal de periode via 'Uittreksels': dagelijks, wekelijks, maandelijks of u kiest voor een vrije periode. Voor de vrije periode voert u data in binnen hetzelfde kalenderjaar.
4. Vink de optie aan voor tussensaldi én het uittrekselnummer.
5. Selecteer het gewenste bestand onder 'Verrichtingen'. U klikt hiervoor op de blauwe cijfertekst onder 'Verrichtingen'.
6. Klik rechts onderaan op de mogelijkheid 'Coda downloaden'. Op deze manier kunt u uw digitale rekeninguittreksels downloaden en ze importeren in uw boekhoudpakket. U hebt een programma nodig om de PDF-bestanden te raadplegen.

Hoe kan ik de verrichtingen van mijn betaalterminal raadplegen?

Via de betrokken rekening kunt u eenvoudig de ontvangsten van uw betaalterminal consulteren. Via 'Detail ontvangsten betaalterminal' krijgt u het overzicht van wat u kunt exporteren in een Excel-bestand. De details kunt u op 2 plaatsen vinden: bij uw uittreksels en bij de uitgevoerde verrichtingen.

1) Detail ontvangsten betaalterminal op uittreksels:

U gaat naar 'Rekeningen', selecteert de rekening met de ontvangsten betaalterminal en klikt dan op 'Uittreksels'. Na het selecteren van de frequentie (maandelijks, wekelijks …) vinkt u het veld 'Inclusief ontvangsten betaalterminal' aan. Vervolgens klikt u op de verrichtingsnummers en dan opent het uittreksel zich. Het detail van de ontvangsten betaalterminal vindt u terug als bijlage achteraan 'Rekeninguittreksel > Bijlagen'.

2) Detail ontvangsten betaalterminal via uitgevoerde verrichtingen:

U gaat naar 'Rekeningen', selecteert de rekening met de ontvangsten betaalterminal en klikt dan in de middenkolom op 'Uitgevoerd'. U selecteert de verrichting met 'Ontvangsten betaalterminal' en klikt dan rechts onderaan op 'Detail ontvangsten betaalterminal'. U krijgt nu een kader met daarin per terminal de details van de ontvangen transacties. Als u rechts onderaan klikt op 'Exporteren' kunt u deze details exporteren naar een CSV-bestand.

Tip: door links bovenaan in het rekeningenscherm te zoeken op betaalterminal krijgt u ineens alle ontvangsten onder elkaar voor de geselecteerde periode. U kunt per transactie het detail bekijken en exporteren (werkwijze: zie hierboven bij '2) Detail ontvangsten betaalterminal via uitgevoerde verrichtingen').